Cazare Slanic Moldova / Targu Ocna
Cazare Slanic Moldova / Targu Ocna Cazare Slanic Moldova / Targu Ocna Cazare Slanic Moldova / Targu Ocna Cazare Slanic Moldova / Targu Ocna Cazare Slanic Moldova / Targu Ocna Cazare Slanic Moldova / Targu Ocna

   Manastirea Magura Ocnei, cu obte monahala de maici, se afla in orasul Targu Ocna, judetul Bacau. Biserica manastirii poarta hramul Inaltarea Domnului, sarbatorita in fiecare an, la 40 de zile dupa Invierea Domnului.
   Schitul a avut in lunga sa existenta trei biserici construite succesiv. Manastire de maici din Magura Ocnei a fost construita intre 1750-1757. Autoritatile comuniste au demolat biserica in 1964 si au amenajat aici un complex turistic. Ulterior dupa caderea regimului comunist manastirea a fost reinfiintata iar biserica actuala a fost construita in perioada 1990-1993.
   Biserica manastirii este o constructie masiva din caramida si piatra, placata cu piatra in exterior, in forma de cruce. Altarul spatios este luminat de o fereastra cu vitralii la est. Catapeteasma este din lemn de stejar frumos sculptat. Pictura bisericii este executata in tehnica fresca, iar icoanele tamplei in ulei. Fatadele exterioare au in partea superioara, sub cornise, de jur imprejur, ocnite pictate.

Cazare Slanic Moldova / Targu Ocna